Menu
Menu (na przykład weselne, ale także menu drinków czy deserów) to kluczowy element, który znacznie ułatwia organizację przyjęcia.
Dzięki starannie zaplanowanej liście potraw można lepiej skoordynować pracę cateringu, co przekłada się na płynność serwowania dań.
To z kolei wpływa na komfort Gości, którzy nie muszą martwić się o to, co i kiedy będą jedli.
Kolejnym atutem menu jest jego rola w dekoracji. Estetycznie przygotowane karty menu stają się pięknym akcentem na stołach,
dodając elegancji i stylu całej uroczystości.
Mogą być dostosowane do motywu przewodniego przyjęcia, kolorystyki czy osobistych preferencji
Pary Młodej lub Jubilata, stanowiąc integralną część dekoracji.
Niemniej istotna jest personalizacja. Menu może zawierać potrawy, które mają szczególne znaczenie dla Pary Młodej, na przykład ich ulubione dania z dzieciństwa czy potrawy tradycyjnie spożywane w danej rodzinie.